Fiets naar het werk met Bike to Work! En je fietsrit wordt nog leuker.

Maak gratis je Bike to Work-account. Ervaar de voordelen van fietsen naar het werk, vind fietsvriendelijke routes en houd je fietsstatistieken bij. Geniet van de extra Bike to Work-voordelen en nog meer fietsplezier als je werkgever deelneemt aan Bike to Work.

1.035.400,70 km

gefietst deze maand

181,20t

CO2 uitgespaard deze maand

40.865

deelnemende werknemers

200

deelnemende werkgevers

Onze partners

Plan een fiets-
vriendelijke route

 

Bike to Work

Plan een fietsvriendelijke route 

Maak je account en plan je fietsvriendelijke route. Je kan kiezen uit een pendelroute, een veilige route of de snelste route.  De fietsroutes gebruiken Open Street Maps, een kaartendatabank die specifiek rekening houdt met de fietsinfrastructuur in je buurt.  Pas je route aan door tussenpunten, extra ritten en andere vervoersmiddelen toe te voegen.  Download gratis de Bike to Work app en laat je navigeren.

 

Monitor je fietsprestaties 

Registreer je fietsritten naar het werk op je persoonlijke kalender.  Raadpleeg je fietskilometers, je fietsdagen en de CO2 die je hebt uitgespaard. Bereken je fietsgraad (percentage gefietste dagen/werkdagen). Volg je statistieken per week, maand of jaar en daag jezelf uit met een persoonlijk Bike to Work-doel. 

Bike to Work
Bike to Work

Verdien bike coins

Verdien bike coins als je verplaatsingen met de fiets of andere duurzame transportmiddelen toevoegt aan je kalender. 

Fiets: 2 bike coins
Te voet: 1 bike coin
Openbaar vervoer: 1 bike coin
Step, mono wheel, e-scooter: 1 bike coin

Extra mogelijkheden
als je werkgever
deelneemt aan
Bike to Work

Spring Challenge: fietsplezier met collega's

Maak een team met je collega’s en neem deel aan de jaarlijkse Bike to Work Spring Challenge in mei. Fiets gedurende  1 maand met je team voor jullie fietsambitie: 25%, 50%, 75% of 100% met de fiets naar het werk. Ga voor de hoofdprijs in jullie categorie, een prijs in het nieuwelingenklassement of een prijs via een uitdaging op social media. De Spring Challenge is de grootste fietswedstrijd voor bedrijven in België. Je werkgever kan een eigen bedrijfschallenge organiseren. Neem deel met je team en versla de andere teams!

Bike to Work
Bike to Work

Bike for Life 

Bike to Work biedt werkgevers en werknemers de kans om van 3 t.e.m. 31 oktober te fietsen voor de actie ‘Een fiets voor iedereen’. Dit goed doel wil zoveel mogelijk mensen die zich geen fiets kunnen veroorloven een fiets(oplossing) aanbieden. Werkgevers die meefietsen zijn bereid om de woon-werk ritten van hun werknemers te sponsoren met een bedrag naar keuze.

Geniet van kortingen en voordelen

Als je een account hebt op Bike to Work en als ook je werkgever deelneemt aan Bike to Work, kan je genieten van kortingen en voordelen bij duurzame handelaars. Kies uit diensten en producten die variëren van lifestyle, voeding, fietsbenodigdheden, mobiliteit tot vrije tijd.

De mening van onze klanten

Bike to Work
Bike to Work

Geert Van Landuyt

CEO bij Toeleveringsbedrijf Van Landuyt

Wij hebben als werkgever de fiets vooral gepromoot als extralegaal voordeel. Alle werknemers krijgen de maximale vrijgestelde fietsvergoeding: 24 eurocent per gereden kilometer. Het platform van Bike to Work bevat een slimme rapportagetool om de fietsvergoeding te registreren en die gegevens makkelijk te importeren in het loonverwerkingspakket van het sociaal secretariaat.

Sofie Seynhaeve

Verantwoordelijke sportpromotie bij stad Torhout

Bij wedstrijden als de Spring Challenge zie je het aantal fietsers telkens stijgen. Het fietspuntensysteem stimuleert onze werknemers dan weer om het hele jaar zo veel mogelijk te blijven fietsen, want elke fietsrit levert 2 bike coins op om deel te nemen aan de Veloterij. Bovendien krijg je via het online platform een mooi totaaloverzicht van het aantal kilometers dat je werknemers gereden hebben.

/sites/default/files/2023-11/VisualVoorNieuwsberichtBiketoWorkSite.jpg

67 werkgevers en 4.451 werknemers fietsten tijdens Bike for Life van 1 tot en met 31 oktober 2023 58.564 ritten bij elkaar voor het goede doel: Een Fiets voor Iedereen. Bike for Life was mogelijk dankzij Bosch eBike Systems, de bekende producent van aandrijvingen voor e-bikes.