Bike repair

Dringende fietsherstellingen blijven mogelijk

De Fietsersbond/GRACQ en TRAXIO zijn verheugd te kunnen melden dat – in deze uitzonderlijke tijden - dringende fietsherstellingen mogelijk zijn. Er heerste de afgelopen dagen namelijk grote onduidelijkheid over het feit of fietshandelaars dringende fietsherstellingen mochten uitvoeren.

De fiets is een belangrijk vervoersmiddel voor heel wat mensen die vandaag onder andere onze gezondheidszorg, voedselvoorziening, economie en leveringen garanderen. Zij kunnen dus een beroep doen op officiële fietshandelaars en -herstellers voor hun dringende fietsherstellingen en zo hun maatschappelijk belangrijke opdracht blijven vervullen. (*)
Net zoals bij alle activiteiten geldt ook hier dat social distancing strikt moet gerespecteerd worden, net als de hygiënemaatregelen die zijn opgelegd door de Belgische overheid.

De Fietsersbond/GRACQ en TRAXIO wensen het Kabinet van en de Minister van Economische Zaken Nathalie Muylle alsook de FOD Economie te danken voor deze explicitering. 

(*) voor een officieel overzicht van noodzakelijke activiteiten: zie de lijst van activiteiten die is opgenomen in het Ministerieel Besluit van 18 maart 2020). Uit voorzorg kunnen fietsherstellers ervoor kiezen om hun werkplaats volledig te sluiten. Zij kunnen bijgevolg niet verplicht worden om herstellingen uit te voeren, tenzij zij in absolute noodsituaties hiervoor door de overheid worden opgevorderd. 

/sites/default/files/2023-11/VisualVoorNieuwsberichtBiketoWorkSite.jpg

67 werkgevers en 4.015 werknemers fietsten tijdens Bike for Life van 1 tot en met 31 oktober 58.564 ritten bij elkaar voor het goede doel: Een Fiets voor Iedereen. Bike for Life was mogelijk dankzij Bosch eBike Systems, de bekende producent van aandrijvingen voor e-bikes.