Bike for Life

Bike for Life: €12000, 3100 fietsritten en 29000 km voor veilig verkeer!

 352 deelnemers en 8 bedrijven fietsten 1 maand lang met hun hart voor ‘Ouders van Verongelukte Kinderen - SAVE vzw’! Het bij elkaar gefietste bedrag van €6.000 werd door Bosch eBikes Systems verdubbeld tot €12.000!

Het warmste peloton fietste 3.100 gesponsorde ritten bij elkaar, goed voor 29.000 fietskilometers en een totaal  bij elkaar gefietst bedrag van €6.000. Hoofdsponsor Bosch eBikes Systems verdubbelde dit bedrag tot de mooie som van €12.000. Fietsveiligheid is immers een prioriteit voor de grootste producent van elektrische fietsaandrijvingen.

OVK - SAVE vzw is een non-profit organisatie die steden en gemeenten aanzet om te investeren in verkeersveiligheid, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren deelnemen aan het verkeer. Dit engagement maken ze hard met ‘SAVE-charters’. Met dit bedrag kan OVK - SAVE vzw een campagne uitrollen waarin ouders van verkeersslachtoffers aan het woord komen om te pleiten voor meer verkeersveiligheid.

Acht werkgevers gaven hun werknemers een extra duw in de rug met een sponsorbedrag per fietsrit: Provincie West-Vlaanderen, Stad Sint-Niklaas, Indaver, BASF Innovation Center Gent, BNP Paribas Leasing Solutions, Politiezone RIHO, Traject Mobility Management en Haenen Ellen BVBA.

Deze bedrijven fietsten tijdens Bike for Life voor een eigen goed doel:
•    Sanofi fietste voor Spierziekten Vlaanderen
•    Uitgeverij Van In fietste voor de Diabetes Liga
•    Gemeente Zandhoven fietste voor Boven de Wolken vzw.

Dank aan alle deelnemers om te fietsen met hun hart,  aan hoofdsponsor Bosch eBike Systems en aan campagnepartners VOKA Vlaams-Brabant, UNIZO, Slim naar Antwerpen, Provincie West- Vlaanderen, de Vereniging van Steden en Gemeenten en Bike for Brussels.

Bosch eBike Systems

Bike for Life

 

Bike for Life 2021 - WK-editie

In 2021 fietsen we opnieuw voor het goede doel tijdens Bike for Life. We plannen een speciale WK-editie. Het wereldkampioenschap wielrennen vindt immers plaats in ons land op 26 september 2021.
 

/sites/default/files/2023-11/VisualVoorNieuwsberichtBiketoWorkSite.jpg

67 werkgevers en 4.451 werknemers fietsten tijdens Bike for Life van 1 tot en met 31 oktober 2023 58.564 ritten bij elkaar voor het goede doel: Een Fiets voor Iedereen. Bike for Life was mogelijk dankzij Bosch eBike Systems, de bekende producent van aandrijvingen voor e-bikes.